Potrivit analiştilor, Apple ar urma să dezvăluie un dispozitiv premium botezat 'iPhone X', după numărul roman 10, în onoarea celor zece ani care au trecut de la scoaterea primului smartphone, care a revoluţionat sectorul telefoniei mobile şi s-a vândut în peste 1,2 miliarde de exemplare.

'iPhone X' ar putea fi echipat un un ecran de ultimă generaţie OLED, care oferă o imagine de calitate superioară, şi care ar urma să acopere întreaga suprafaţă a telefonului, ceea ce va implica eliminarea butonului 'Home', care până acum era amplasat în partea de jos a ecranului. În aceste condiţii, deblocarea dispozitivului se va face prin recunoaştere facială în 3D graţie unei a doua camere foto. De asemenea, partea verso a dispozitivului ar urma să fie din sticlă, iar încărcarea se va face în sistem wireless, o funcţie aşteptată de mult de fanii iPhone.

Însă toate aceste noutăţi vor veni cu un preţ de cost majorat, noul iPhone X urmând să aibă un preţ de pornire de 1.000 de dolari, dar care, potrivit zvonurilor, ar putea ajunge la 1.200 şi chiar la 1.400 de dolari. La banii astia, "ar trebui să fie magic", spune analistul Rob Enderle. Marele rival al Apple, grupul sud-coreean Samsung, urmează să lanseze şi el un smartphone premium în format mare, Note 8,  disponibil începând de vineri la un preţ apropiat de 1.000 de dolari în SUA.

Pe lângă noul iPhone X, Apple ar urma să dezvăluie marţi şi versiuni îmbunătăţite ale actualelor modelelor de iPhone, respectiv iPhone 8 şi iPhone 8 Plus, care vor avea o durată mai mare de funcţionare a bateriei şi capacităţi mai mari de stocare. Grupul american ar putea prezenta de asemenea un nou model de televizor AppleTV, capabil să difuzeze programe în sistem 4K, sau o nouă versiune a ceasului inteligent Apple Watch, care va fi capabil să se conecteze direct la reţelele de telefonie mobilă fără a avea nevoie de un iPhone, scrie agerpres.