Noua structura a primit numele LetterOne Technology si va beneficia, intr-o prima faza, de fonduri in valoare de 16 miliarde de dolari si de 25 miliarde de dolari, intr-o etapa ulterioara, in functie de rezultatele inregistrate. 

Potrivit directorului L1Technology, Alexey Reznikovich, se intentioneaza preluarea de companii IT şi de telecomunicaţii care se confruntă cu dificultăţi financiare. L1Technology va fi compania, de asemenea, holding pentru participaţia de 48% pe care Fridman şi partenerii săi o deţin la VimpelCom Ltd şi de 13% în Turkcell.

Financial Times noteaza, de asemenea, ca printre membri board-ul fondului se numara Brent Hoberman, fondatorul firmei Lastminute.com, Denis O'Brien investitor irlandez în sectorul telecomunicaţiilor si fost director al Google, Osama Bedier, fost director al Skype, Russ Shaw, şi Sir Julian Horn-Smith, de la Vodafone.

Se mentioneaza, totodata, ca luna trecuta, DEA, filiala de petrol şi gaze a grupului german de utilităţi RWE, a fost vândută unui grup de investitori conduşi de miliardarul Mikhail Fridman, pentru 5,1 miliarde de euro.