In 2002, el infiinteaza Rentabiliweb, o societate de monetizare a audientelor web, una dintre cele mai frumoase reusite ale internetului francez, cu 250 de salariati si o cifra de afaceri de 100 de milioane de euro.

Nascut si crescut intr-o familie modesta, Jean-Baptiste Descroix-Vernier este cunoscut pentru discretia, altruismul lui si pasiunea pentru internet. El figureaza pe lista celor mai bogati 500 de francezi.

Este unul dintre putinii patroni care si-a impartit averea intre diferite ONG-uri. De asemenea, Jean-Baptiste Descroix-Vernier este cunoscut pentru investitii sale in cauza umanitare in intreaga lume prin intermediul fundatiei sale.

Plecat in Africa impreuna cu Romain Boutilly si Matthieu Renier, el s-a oprit in orase abandonate deseori de ONG-uri. Populatia locala l-a primit precum un Mesia aducator de apa. Pentru a construi un put intr-o astfel de localitate uitata de lume, milionarul francez cheltuieste 10.000 de euro. 

"Orasul are nevoie urgenta de apa. Daca nu ma apuc de treaba cat mai repede, zeci de oameni vor deceda", a declarat el. Echipa milionarului afirma ca Jean-Baptiste Descroix-Vernier nu s-a angajat intr-o asemenea misiune de dragul imaginii.

"Nu vrea nimic in schimb, nu cauta sa castige. Nici prin gand nu-i trece. Este un om onest. Si vrea sa salveze omenirea", spun colaboratorii milionarului francez.

Potrivit estimarilor lor, gratie eforturilor sefului lor, 400.000 de africani au acum acces la apa. "Banii nu conteaza. Intotdeauna se gasesc fonduri pentru a construi un put. Aici, dam viata", explica milionarul.