Percheziţiile sunt făcute de poliţişti de la Crima Organizată şi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din judeţele Timiş, Mehedinţi şi Gorj, coordonaţi de procuroorii DIICOT Timişoara.

In total, peste 20 de percheziţii au loc, joi dimineaţă, la mai multe adrese din Timişoara, Târgu Jiu şi Drobeta Turnu Severin, între care sediile grupului de firme Izometal - Confort din Timişoara deţinut de omul de afaceri Georgică Cornu, dar şi locuinţa acestuia, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit surselor citate, contra unui comision, un grup de persoane din Strehaia, judeţul Mehedinţi, procurau facturi false pentru cumpărarea de materiale de construcţii, care erau apoi introduse în contabilitate.

Prejudiciul în acest caz este estimat la 61 de milioane de lei, bani care, potrivit surselor citate, ar fi fost încasaţi de Georgică Cornu.

Georgică Cornu a început activitatea în construcţii în anul 2000, realizând lucrări în mai multe oraşe din ţară. În anul 2012, grupul de firme Izometal - Confort al omului de afaceri Georgică Cornu a intrat în insolvenţă, având datorii de zeci de milioane de euro.

În anul 2006, Georgică Cornu a câştigat primul mandat în fruntea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara. În 2010, el a fost reales, iar în luna februarie 2014, Cornu a câştigat al treilea mandat în fruntea aceleiaşi instituţii.

Acesta esta al doilea scandal care zguduie sistemul Camerelor de Comert din Romania dupa arestarea preventiva, pe 19 martie, a presedintelui CCIR, Mihail Vlasov. Vlasov a fost denunţat la DNA de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut un milion de euro, iar pe 18 martie, în presedintele CCIR a fost prins în flagrant, într-un restaurant din Bucureşti, după ce ar fi primit 200.000 de euro.

Mihail Vlasov a fost suspendat din funcţia de presedintele CCIR, fiind acum in arest preventiv pentru 30 de zile.