Prin parteneriatul cu MoneyGram, UniCreditBank devine prima bancă din România care oferă serviciul Cash2ATM pentru transferul de bani, iar clienţii băncii şi cei care nu sunt clienţi UniCredit Bank pot primi şi trimite bani 24/7, scrie agerpres.

Clienţii MoneyGram posesori ai unui card de debit UniCredit Bank pot merge direct la un ATM sau dispozitiv multifuncţional bancar BNA pentru a ridica banii primiţi din străinătate, iar clienţii care nu au un card de debit UniCredit Bank sau un cont bancar pot merge într-o sucursală a băncii pentru a primi un cod de bare care poate fi utilizat la BNA timp de până la şase luni pentru toate tranzacţiile MoneyGram.

Pentru a trimite bani, clienţii şi non-clienţii băncii se prezintă iniţial la o sucursală UniCredit Bank, pentru a efectua procesul de cunoaştere a clientelei, pentru a preînrola beneficiarii cărora doresc să le trimită bani. Ulterior efectuează tranzacţia la ATM sau BNA, folosind cardul de debit, respectiv codul de bare.

Potrivit Băncii Mondiale, o sumă totală peste 3,5 miliarde dolari a fost trimisă în România în 2016, echivalentă cu aproximativ 1,7% din PIB. Peste 937 milioane dolari au fost trimişi din Italia, 740 milioane dolari din Spania şi 422 milioane dolari din Germania. Valoarea medie a unui transfer internaţional de bani este de 330 de dolari.