Potrivit specialistilor de la Cairo, in oraşul străvechi trăiau oficiali de rang înalt şi constructori de morminte. Descoperirea aduce noi informaţii despre Abydos, una dintre cele mai vechi asezari din Egiptul Antic.

Abydos a fost capitala Egiptului către sfârşitul Perioadei Predinastice şi în timpul conducerii primelor patru Dinastii Egiptene. Dovezile arheologice au fost găsite la 400 de metri de templul lui Seti I, un memorial din Noul Regat Egiptean, astăzi în Luxor.

Până în prezent, arheologii au adus la lumină colibe, rămăşiţe de ceramică şi unelte din fier, ca şi 15 morminte imense, unele dintre ele mai mari decât cele ale regilor din Abydos, menţionează oficialul egiptean. ''Dimensiunea mormintelor descoperite în cimitir este mai mare în anumite cazuri decât cea a mormintelor regale din Abydos datate din timpul Primei Dinastii, ceea ce dovedeşte importanţa oamenilor îngropaţi acolo şi rangul lor înalt în societatea în timpul acestei ere timpurii a istoriei Egiptului Antic, susţine ministrul pentru antichităţi, potrivit sursei citate.

Peste 14,7 milioane de turişti au vizitat în 2010 Egiptul, ţară care se bazează pe această industrie. Cifra a scăzut la 9,8 milioane în 2011. În primul sfert al anului 2016, doar 1,2 milioane de turişti au călătorit în Egipt, în comparaţie cu cifra de 2,2 milioane din aceaşi perioadă a anului trecut.