Potrivit unui studiu publicat recent in Proceedings of the National Academy of Sciences, soldatii americani ar putea primi perfuzii de sange ameliorat, capabil sa-i protejeze de agentii unui razboi bacteriologic", relateaza The Independent.

Un fel de "super sange", completeaza Daily Mail. Un sange care, continua The Independent, se bazeaza pe proprietatile globulelor rosii. Responsabile de distribuirea oxigenului in organism, de la plamani la tesut, ele sunt deosebit de mici, flexibile si foarte numeroase.

Mici vehicule sanguine, pe care cercetatorii incearca sa le transforme plasand in membrana celulara "proteine genetic modificate pentru a tinti toxine specifice", explica tot The Independent.

"Vrem sa cream celule sanguine de mare calitate, cu scopul de a transporta cat mai mult oxigen", a detaliat Harvey Lodish, de la Whitehead Institute. "In masura in care globulele rosii umane modificate pot circula in corp timp de patru luni dupa transfuzie, ne putem imagina un scenariu unde celulele sunt utilizate pentru a introduce anticorpi care sa neutralizeze o toxina. Rezultatul va fi rezerve durabile de anticorpi anti-toxine", a adaugat Lodish.