Potrivit experților în securitate italieni, utilizatorul primește un link către un video pe Facebook, pe care acesta ar fi tag-uit de prietenii săi si anuntat print-o scrisoare prin e -mail sau mesaj personal în rețeaua socială.

Intrand pe pagina de Facebook și facand clic pe link pentru a vizualiza clipul video, utilizatorul ajunge pe o alta pagină, unde i se solicită să instaleze extensia sau plugin-ul pentru browser, pentru a putea viziona clipul video.

Odată ce utilizatorul descarcă plug-in, atacatorii au acces la toate datele stocate în browser-ul acestuia, inclusiv parole la rețelele sociale și e-mail.

Potrivit expertului De Micheli, viteza de propagare a malware-ului este de aproximativ 40.000 de atacuri pe oră și a afectat deja mai mult de 800.000 de utilizatori ai browser-ului Google Chrome.

Mai mult decât atât, acest tip de malware blocheaza accesul la setările browser-ului, astfel încât utilizatorul sa fie incetinit daca vrea sa elimine acest virus. In plus, ii este blocat si accesul la site-uri ale furnizorilor de antivirus.

Acesta nu estw un caz izolat. In februarie 2013, experții au găsit un malware similar în Facebook, deghizat ca un video care ducea la infectarea calculatoarelor utilizatorilor cu troieni.