''Visul meu a devenit realitate şi mă bucur că acest lucru se întâmplă pentru noi, pentru români, că ziua aceasta o să rămână în istorie pentru întotdeauna, că o româncă a fost numărul unu mondial în tenisul feminin. Mă bucur că eu sunt acea persoană. Bineînţeles că vreau să le mulţumesc tuturor celor care au lucrat cu mine timp de 22 de ani deja. Mă simt cam bătrână, dar nu sunt. Le mulţumesc antrenorilor, oamenilor celor care m-au susţinut necondiţionat şi bineînţeles familiei mele, care a crezut întotdeauna că o să ajung aici unde sunt acum. Mă bucur că sunt acasă şi această zi va rămâne pentru totdeauna în sufletul meu'', a declarat Simona la Halep la Salonul oficial al aeroportul Otopeni, unde a fost primită cu buchete şi aranjamente florale de oficiali ai MTS, Federaţiei Române de Tenis, prieteni etc.

Simona Halep a adăugat că a conştientizat că şi-a atins obiectivul după victoria din meciul cu Jelena Ostapenko din semifinalele de la Beijing: ''După ce am câştigat cu Ostapenko şi am ţinut în braţe acel nr. 1, atunci am realizat că într-adevăr s-a întâmplat şi chiar sunt numărul unu mondial. Nu a fost deloc uşor, presiune a fost mereu şi am resimţit-o foarte tare, Bineînţeles că mi-am dorit de fiecare dată când am jucat. La Roland Garros a fost primul moment în care aş fi putut să fiu nr. 1 şi să câştig şi turneul de Grand Slam, dar nu s-a întâmplat. Însă nu am renunţat, am continuat să cred că se va întâmpla. Am muncit chiar mai mult, iar meciul de la US Open  pot să zic că m-a ajutat mai mult, mi-a dat multă încredere. Am muncit mai mult pe teren să fac acest vis realitate chiar în Asia, unde nu am jucat mereu bine, dar aici s-a întâmplat''.



Jucătoarea din Constanţa a adăugat că postura de lider mondială al tenisului nu o va schimba cu nimic, iar următorul ei ţel este un turneu de Grand Slam: ''Nu se va schimba absolut nimic, cred că va fi din ce în ce mai greu, sunt momente în care o să fie şi mai greu ca până acum, însă această zi cu siguranţă mă va ajuta să ajung şi mai sus. Îmi doresc să câştig un turneu de Grand Slam şi să mă menţin cât se poate de mult pe locul 1, dacă se va putea''.

Vizavi de comparaţia cu generaţia de aur din fotbalul românesc, cu Hagi şi Gică Popescu în frunte, Halep a opinat că fotbaliştii ''au fost nr. 1 în sufletele noastre, ale românilor, aşa că pot să zic că sunt pe acelaşi loc, îndrăznesc să spun că sunt pe acelaşi loc cu ei. Mereu a fost modelul meu Gheorghe Hagi, în viaţă şi în sport. Aşa că este plăcut să aud cuvinte frumoase. Sunt două sporturi diferite, bineînţeles fotbalul rămâne pe primul loc la noi în ţară, este un sport de echipă. Aici este un sport individual, mă bucur că se vorbeşte aşa de frumos despre acest lucru. Pentru mine este un vis devenit realitate şi cu siguranţă înseamnă enorm''.

Această realizare au făcut uitaţi anii de muncă, de sacrificii pentru a ajunge în top. ''Au fost mulţi ani de când am început tenisul, şi multe greutăţi, sacrificii, însă sâmbătă când am ţinut acel număr unu în braţe, am uitat tot. Nu pot să spun că am avut o viaţă grea, o carieră grea, am avut multe momente dificile, însă când apar succesul şi împlinirea profesională se schimbă tot, şi se cam uită. Nu este uşor cred că pentru nimeni să urmărească meciurile mele, însă eu simt tot timpul susţinerea tuturor, chiar şi a celor care mă critică. În unele momente sunt foarte buni şi le mulţumesc şi lor''.

Pentru Halep vor urma câteva zile de pauză şi apoi reluarea pregătirii pentru Turneul Campioanelor din Singapore: ''Vreau să mă bucur două zile, să mă odihnesc şi apoi înapoi pe teren şi la Singapore. Nu cred că aş putea să am presiune mai mare decât am avut săptămâna trecută, la fiecare meci, mentioneaza agerpres.