Ca parte a unui plan de redresare cuprinzător, Opel va încheia producția de Zafira MPV la una dintre cele mai vechi fabrici din Germania. Uzina Opel de la Bochum, veche de 50 de ani va fi inchisa la sfârșitul anului viitor, potrivit Reuters.

Opel a declarat astazi ca planul a fost aprobat de către consiliul de supraveghere, care include patru directori  General Motors (GM), inclusiv pe vice-președintele Steve Girsky și CFO - Dan Ammann.

Închiderea fabricii este element cheie în strategia de management care urmarestea atingerea rentabilitatii Opel pana în 2015

Liderii sindicalisti de la Bochum, un fost oraș minier din regiunea Ruhr, sunt deprimati de perspectivele economice din nord-vestul Germaniei si cred ca colegii lor de la celelalte trei fabrici Opel din Germania au cedat mult prea usor acceptand sacrificarea uzinei de la Bochum.

Decizia de astazi a boardului GM  va aduce insa beneficii altei fabrici vechi din Germania, cea de la Ruesselsheim, unde va urma sa se produca modelul Zafira inca cel putin doi ani de acum incolo.