Pentru unii, inchisoare inseamna gabrele la ferestre, paturi suprapuse inghesuite intr-o camera ingusta. Pentru altii, inchisoare inseamna coloane antice si mobilier de lux. Incepand de sambata trecuta, cand a fost declansata operatiunea anticoruptie orchestrata de printul Mohammed bin Salman, prizonierii VIP, adica mai multi printi si lideri ai tarii, se afla in arest, dar nu intr-un penitenciar rustic, ci intr-un hotel din cinci stele Ritz-Carlton.

Clientii impunatorului palat au fost rugati ca-si impacheteze rapid lucurile,  sa achite sederea, dupa care au fost transportati cu autobuzele la alte hoteluri din Riad. Putin mai tarziu, locul lor a fost ocupat de personalizatile vizate de ancheta. Cotidianul New York Times a aflat ca cici o camera nu poate fi rezervata pana in 16 decembrie.

Ziarul american relateaza, printre altele, ca marea sala de bal a hotetului a fost transformata in cartier general pentru unitatea de paza si protecie, echipata inclusiv cu pusti militare americane M-4.

In numai sapte zile, noua comisie anticoruptie infiintata din ordinul regelui Salman si coordonata de favoriul acestuia, printul mostenitor, a arestat circa 200 de persoane, inclusiv 11 printi, zeci de fosti ministri si numerosi oameni de afaceri, unii de renume mondial. Totodata, au fost blocate sau inghetate 1.700 de conturi bancare.