Daca, in Romania, tinerii romani merg frecvent sa schieze fara sa achizitioneze un pachet turistic prin intermediul unei agentii, pentru a-si petrece vacanta in afara tarii, majoritatea tinerilor apeleaza la ofertele puse la dispozitie de tour-operatori. Pentru a veni in intampinarea lor, reprezentantii Direct Booking au lansat ofertele early-booking, astfel ca tinerii isi pot achizitiona un pachet turistic la un pret mult mai avantajos decat cel oferit in plin sezon de iarna.

Bansko este cea mai moderna statiune de ski din Bulgaria, bucurandu-se de cel mai bun centru de ski din Europa Centrala si de Est. Statiunea se bucura de zapada din plin, avand cel mai lung sezon de ski (de la jumatatea lui decembrie la jumatatea lui mai). In ultimii ani, aceasta a fost supusa unei masive investitii, de peste 20 milioane de lire sterline,  pentru construirea de noi hoteluri,  instalatii de transport pe cablu, tunuri si multe alte facilitati pentru iubitorii de ski. Si in sezonul 2014-2015, mii de tineri romani vor merge sa schize in Bansko, statiunea punand la dispozitie unitati de cazare si facilitati la preturi extrem de avantajoase. Un sejur in Bansko poate costa de la 200 Euro, un buget pe care multi tineri il considera extrem de convenabil.

Pe langa Bansko, Pamporovo si Borovets incep sa castige din ce in ce mai multa popularitate in randul tinerilor, intampinandu-i pe acestia cu partii bine amenajate si unitati de cazare la preturi accesibile.

Statiunea Sölden este una dintre cele mai apreciate din Europa, clasandu-se in top 10 conform Bestdestinationsineurope.org, dar aflandu-se si in topul TripAdvisor. 145 km de partii si trasee pentru schi, 33 teleschiuri si telecabine cu o capacitate totala de 68.000 de persoane/ora, dar si unitati de cazare la preturi accesibile fac din Sölden destinatia perfecta de vacanta pentru tineri. Iubitorii sporturilor de iarna pot schia neintrerupt din satul Sölden si pana la ghetarii situati la altitudinea de 3250 m. Cea mai lunga partie de schi din regiune ofera aproape 2000 m schimbare de altitudine.

Austria detine nenumarate statiuni destinate sporturilor de iarna, intre acestea numarandu-se Zell am See, Tyrol, Kitzbuhel ori Gastein.

Statiunile montane din Romania, precum Poiana Brasov, Sinaia, Predeal, au facut progrese remarcabile in imbunatatirea domeniului schiabil, turistii avand la dispozitie aproximativ 65 km de partii in judetul Brasov si Prahova, dar nici statiunile din Maramures, Hunedoara, Sibiu ori Suceava nu se lasa mai prejos si isi asteapta turistii cu partii si unitati de cazare la preturi accesibile.