Sarbătoarea occidentala Valentine's Day, cu tot fastul acesteia, a fost o ocazie excelenta pentru agentiile de turism, care s-au intrecut in oferte romantice pentru week-end-ul acesta, in incercarea de a avea cat mai multi turisti.

 

Chiar daca oferta a fost generoasa anul acesta, Italia conducand detasat, cererea nu a fost pe masura  sperantelor agentiilor de turism, romanii indragostiti preferand sa-si petreaca week-end-ul in tara. Astfel, pentru acest sfarsit de saptamana, hotelierii si proprietarii de pensiuni s-au intrecut in oferte,  toate fiind foarte atragatoare. 

Daca la cazare s-a discutat de camere impodobite cu petale de trandafiri, cu decoruri deosebite,  paturi decorate cu inimioare din petale de trandafiri din sapun, sampanie si fursecuri  în cameră, bucătăriile restaurantelor au conceput meniuri atrăgătoare pentru îndrăgostiţi,  din care nu au lipsit fructele de mare şi băuturile fine.

Ofertele de Valentine's Day au fost promovate în special pe Internet, pe site-urile hotelurilor şi pensiunilor, dar şi pe retelele de socializare şi mai puţin prin agentiile de turism.

Pe litoral, hotelierii nu s-au inghesuit cu oferte speciale pentru Ziua Indragostitilor, dar au existat cateva unitati de cazare, majoritatea de patru stele, care s-au gandit la persoanele romantice care vor sa petreaca cateva zile la malul marii alaturi de persoana iubita.
Cele mai multe rezervari au fost însă, făcute pentru  Valea Prahovei unde, în acest week-end, gradul de ocupare se apropie de 80%, fata de 60-70% intr-un weekend obisnuit.

Pentru a fi cat mai tentante, ofertele facute cu aceasta ocazie au fost de tipul pachet-cazare cu demipensiune imbunatatita, unde cina festiva si paharul de sampanie din partea casei nu lipsesc.

Tarifele variaza intre 150 lei/pachet-cazare, o noapte cu mic dejun si cina festiva, ajungand pana la 900 lei pentru 2 nopti cazare, mese, cina festiva si multe surprize.

Numarul de rezervari facute pentru acest sfarsit de saptamana se apropie de 28.000 de turisti, care vor cheltui in medie numai pentru servicii turistice(cazare si masa), aproximativ  310 lei/persoana, suma totala care va fi incasata de operatorii de turism fiind estimata la 8.680.000 lei.

Totodată, nu vor renunţa la distractie nici romanii care nu si-au planificat o mini-vacanta cu prilejul Zilei Indragostitilor;  chiar daca nu vor pleca din oraş, vor iesi  la restaurante sau cluburi în acest week-end, deoarece managerii de localuri nu au ezitat sa organizeze seri cu tematica.

Cluburile au pregătit spectacole de muzica live, karaoke, casatorii valabile o singura zi si ofera bauturi gratuite cuplurilor, la intrare; Restaurantele ofera si ele o varietate de meniuri speciale pentru doua persoane si, de asemenea, sampania ori desertul sunt din partea
casei.

Interesante si la fel de reusite au fost petrecerile cu tematica Anti-Valentine's Day, pentru persoanele care nu agreeaza aceasta sarbatoare, ori care sunt singure. 

Asadar, speculatiile privind inutilitatea sarbatorii importate a dragostei sunt impartite, insa indiferent de tabara pe care o aleg romanii, se pare ca investitorii in activitatile de turism stiu cum sa profite si vin de la an la an cu oferte tot mai atractive.