Consultanţii Accace, unul dintre liderii din Europa Centrală şi de Est în zona serviciilor de outsourcing şi consultanţă, spun că multe carnete nu sunt în prezent la
Casa de Pensii pentru scanare, ci au fost returnate Inspectoratelor de Muncă din lipsa resurselor pentru a finaliza prelucrarea şi scanarea datelor, aşa cum prevede legea.

Deşi în prezent nu ar mai trebui să existe discuţii privind prelucrarea, scanarea sau termenul de predare a carnetelor de muncă, iată că, la doi ani după desfiinţarea oficială a acestora, consultanţii atrag atenţia că discuţiile continuă.

Povestea începe în 2005, când hotărârea nr. 1768 stabileşte obligaţia preluării din carnetele de muncă a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat în sistemul public de pensii anterior datei de 01.04.2001 şi predarea lor către casele de pensii în vederea prelucrării.

S-a estimat atunci o perioadă de doi ani necesară prelucrării datelor, timp în care Casele de Pensii urmau să colaboreze cu Institutul Naţional de Cercetare ştiinţifică în Domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale. În 2008, când ar fi trebuit ca procesul de prelucrare să se apropie de final, autorităţile revin asupra hotărârii din 2005 printr-un nou act: hotărârea nr. 1.413 care prelungeşte termenul de prelucrare a datelor şi adaugă procesul de scanare. Un an mai târziu, se extinde din nou termenul final de  prelucrare a carnetelor cu încă un an, până la 30 septembrie 2010.

Această ultimă prelungire a fost însă de aşteptat având în vedere că prin Ordonanţa de urgenţă nr. 148/2008 care modifică legea nr. 53/2003 - Codul Muncii,  s-au stabilit următoarele: 

·      Vechimea în muncă se dovedeşte cu înscrierile din carnetul de muncă doar pentru perioada de până la 31.12.2010.
·      Inspectoratele de muncă trebuie să predea angajatorilor carnetele de muncă, urmând ca aceştia să le returneze angajaţilor până la data de 30.06.2011

La sfârşitul lui iunie se vor împlini deci doi ani de la termenul limită la care angajaţii ar fi trebuit să intre în posesia carnetelor de muncă. „În prezent, foarte multe carnete au fost returnate Inspectoratelor de Muncă deoarece nu au existat resurse suficiente pentru finalizarea celor două procese, multe carnete fiind doar prelucrate, însă nu şi scanate”, spune Angelica Ene, Payroll Accountant în cadrul Accace.

Carnetele de muncă urmează să fie scanate, însă nu s-au mai făcut precizări clare cu privire la termenul exact. Consultantul Accace avertizează că angajaţii îşi pot ridica respectivele carnete de la Inspectoratele de Muncă sau de la Casele de Pensii, în funcţie de situaţie, doar pe propria răspundere şi doar dacă reprezentantul instituţiei respective acceptă, în funcţie de justificare, motivul invocat de angajat – de pildă în caz de pensionare.

Multe persoane se tem că aceste carnete au fost pierdute şi solicită angajatorilor dovada existenţei lor. „Deoarece nu pot oferi un răspuns clar privind termenul de predare, angajatorii se văd nevoiţi să găsească o modalitate eficientă de a evita orice conflicte pe această temă cu angajatul, ultima soluţie fiind îndrumarea acestora către Inspectoratele Teritoriale sau către Casa de Pensii pentru a primi o confirmare de la reprezentanţii acestora”, explică Angelica Ene.

Consultantul este însă de părere că îngrijorarea angajaţilor este justificată „deoarece cărţile ce trebuie scanate sunt cele cu vechime înaintea datei de 01.04.2001 ale căror înscrieri sunt foarte greu de recuperat sau de reconstituit”.


Accace (www.accace.com) este unul dintre liderii pieţei serviciilor de outsourcing şi consultanţă din Europa Centrală şi de Est, oferind corporaţiilor servicii în materie de finanţe şi contabilitate, consultanţă fiscală, salarizare şi dreptul muncii, înmatriculare şi înregistrare, recrutare şi training, precum şi implementarea MS Dynamics NAV. Clienţii principali sunt corporaţii medii şi mari, care îşi desfăşoară activitatea în Europa Centrală şi de Est în toate industriile, multe dintre
ele companii de referinţă listate la bursele din New York, Londra sau Frankfurt. Portofoliul Accace include companii precum IBM, Shell, Allianz, Orsay, Scania, Olympus, Sharp, HBO.