Cladirea va avea 45 de etaje, mentioneaza, la randul sau, publicatia americana Business Insider. Dintre acestea, cinci vor di destinate exclusiv familiei regale a Arabiei Saudite. 

Pentru realizarea proiectului sunt prevazute investitii de 3,5 miliarde de dolari, constructia urmand sa fie finantata din fondurile ministerului saudit al finantelor.

Clientii celor 10.000 de camere vor avea la dispozitie 70 de restaurante, fara a pune la socoteala zecile de cafenele si alte spatii gen fast-food.  Hotelul va dispune, de asemenea, de cinci platforme pentru aterizare elicopterelor, un centru comercial, o sala de conferinte si una de bal.

Complexul hotelier va fi compus dintr-un corp central si 12 turnuri. Proiectul, care nu a primit inca un nume, a fost elaborat de compania specializata Al Handasah Nazih Taleb & Partners (DAHNT), cu sediul central la Beirut, in Liban.

Fondata in anii 1950, firma de arhitectura este cunoscuta pentru proiectarea aeroporturilor internationale din Dubai si Cairo, precum si cu alte proiecte imobiliare in Orientul Mijlociu.

Business Insider mentioneaza ca, in prezent, cele mai mari hoteluri din lume sunt ansamblul The Venetian si The Palazzo (7.000 de camere) si MGM Grand (6.800 camere), toate fiind situate in Las Vegas.