In mai 2008, familia Kasler a încheiat cu OTP un contract de credit ipotecar în valoare de 14,4 milioane forinţi (63.365 dolari) calculat în franci elveţieni. Conform contractului, banca urma sa acorde împrumutul în franci elveţieni la valoarea de cumpărare a cursului de schimb din ziua în care vor fi eliberati banii. În schimb, rambursarea urma sa se realizeze la valoarea de vânzare a cursului de schimb utilizat de bancă cu o zi înaintea plăţii. Diferenţa dintre cele două cursuri de schimb era în favoarea băncii. Familia Kasler a depus o plangere.

Kuria a decis că utilizarea spread-ului cursului de schimb, diferenţa dintre nivelul cursului de schimb în momentul acordării fondurilor şi cel înregistrat în momentul rambursării, este incorectă. În plus, Kuria decis că OTP va trebui să aplice cursul oficial de schimb al Băncii Naţionale a Ungariei. Efectul acestei hotarari a fost promt: acţiunile OTP au scăzut cu 1,7% până la 4.794 de forinţi.

Intr-un comunicat publicat in acest context, banca a anuntat că va respecta decizia curţii, care nu va avea însă un impact semnificativ asupra sumei datorată de debitor şi nici asupra altor credite în valută. "Pe baza deciziei Kuriei, părţile vor trebui să ajungă la o înţelegere retroactivă, care este echivalentă cu mai puţin de un procent din valoarea totală a împrumutului", a informat OTP.

Creditele în valută, în principal în franci elveţieni, erau populare în Ungaria înaintea crizei financiare din 2008 însă ulterior s-au dovedit a fi păgubitoare după ce forintul ungar s-a depreciat, ceea ce a făcut mai scumpă rambursarea împrumuturilor.