'Se întâmplă foarte multe lucruri în lume, nu doar în România. Atenţia pe care o dăm evenimentelor politice externe este infimă, în ultimele luni atenţia fiind captată de viaţa politică internă şi de dinamismul ei greu controlabil şi mai greu analizabil. Terorismul este o problemă reală, trebuie să ne punem ca oameni politici responsabili problema că România nu este o ţară ferită de de incidenţa terorismului internaţional, indiferent de originea sa. (...) Acest lucru ar trebui să îi convingă pe parlamentarii români că este nevoie să revină asupra pachetului de legi privind securitatea naţională, astfel încât să avem constituit un cadru legislativ coerent, modern, aplicabil în ceea ce priveşte acţiunile instituţiilor stat', a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu, după şedinţa Biroului Politic Naţional al FC, relateaza Agerpres.

El a apreciat că informaţiile privind situaţia ostaticilor din Algeria ar fi trebuit mediatizate prin purtătorul de cuvânt al instituţiei cu responsabilităţi directe în domeniu.

'Am fi apreciat dacă se pronunţau doar autorităţile române cu atribuţii directe în domeniu, prin purtătorul de cuvânt şi nu pleiada de oameni politici care nu ratează nicio ocazie pentru a se pune în valoare', a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.