"Finalizarea separării afacerilor din CEE ale Bank Austria şi transferul lor către UniCredit sunt supuse spre aprobare autorităţilor de reglementare şi ne aşteptăm să fie executate simultan, intrând în vigoare la 1 octombrie", se arată în comunicatul Bank Austria.

Obiectivul UniCredit este de a transfera oficial anul acesta operaţiunile sale din Europa Centrală şi de Est, în prezent gestionate de Bank Austria, la sediul său central din Milano dar banca a dat asigurări că majoritatea celor 500 de locuri de muncă de la Viena legate de afacerile CEE vor fi menţinute.

Totuşi, transferul va afecta nivelul capitalului Bank Austria iar surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că autorităţile europene de reglementare ar putea impune cerinţe mai dure de capital pentru Bank Austria, în schimbul aprobării transferului activelor din CEE la Milano.

Recent, UniCredit a decis să închidă o treime dintre sucursalele Bank Austria, de la 200 până la 120 de unităţi în 2018, pentru a reduce costurile cu 300 de milioane de euro, scrie agerpres.