Tranzacţia va majora indicele de adecvare a capitalului Tier 1 cu opt puncte de bază, a anunţat marţi cel mai mare grup bancar italian. La sfârşitul lunii martie, UniCredit avea un indice de adecvare a capitalului Tier 1 de 10,5%, uşor peste nivelul minim solicitat de BCE, de 10%. În urma tranzacţiei, UniCredit rămâne acţionar majoritar al FinecoBank, cu o participaţie de 55,4%.

Luni, conducerea UniCredit SpA a aprobat vânzarea unei participaţii de 10% în FinecoBank SpA unor investitori instituţionali, ca parte a strategiei băncii de a-şi majora capitalul.

Recent, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat că UniCredit SpA ia în considerare vânzarea unor participaţii în FinecoBank, în banca turcă Yapi ve Kredi Bankasi AS şi în cea poloneză Bank Pekao SA, în vederea majorării capitalului.

În 2014, UniCredit a obţinut 673 milioane de euro din vânzarea unei participaţii de 30% în Fineco. Profitul UniCredit a înregistrat un declin de 21% în primul trimestru din 2016, deoarece veniturile mai scăzute şi costurile legate de reorganizare au compensat reducerea creditelor neperformante.

Profitul net a coborât la 406 milioane de euro (462 milioane de dolari) în primele trei luni din acest an, de la 512 milioane de euro în perioada similară din 2015, în timp ce analiştii se aşteptau la 379 milioane de euro. Banca a înregistrat costuri de 230 milioane de euro în urma restructurărilor din Italia şi Austria, scrie agerpres.