UniCredit Bank va folosi creditul pentru a finanţări inovatoare - cu criterii InnovFin - sau proiecte mai riscante ale întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), companiilor de dimensiuni medii, start-up-urilor şi firmelor care promovează angajările, îndeosebi locuri de muncă pentru tineri.

Prin urmare, UniCredit Bank devine prima bancă comercială din România care beneficiază de sprijinul garantat al UE conform Fondului european pentru investiţii strategice (EFSI), pilonul financiar al Planului de investiţii pentru Europa, cunoscut ca "Planul Juncker".

De asemenea, comisarul pentru politica regională, Corina Creţu, a susţinut că afacerile mici joacă un rol crucial în economia ţării deoarece aduc produse inovatoare pe piaţă şi furnizează locuri de muncă comunităţilor locale. "Acordul semnat între BEI şi UniCredit va oferi un sprijin de aproximativ 50 de milioane de euro pentru aproximativ 100 de IMM-uri din întreaga ţară. Sunt încântată şi mândră să văd că "Planul Juncker" lucrează pentru creşterea României", a spus Corina Creţu.

Planul de investiţii pentru Europa - Planul Juncker - este aşteptat să genereze investiţii de 240,9 miliarde de euro, suma reprezentând doar peste trei sferturi din obiectivul de 315 miliarde de euro al investiţiilor totale mobilizate, care au fost iniţial alocate. În urma reuniunii Board-ului BEI, operaţiunile aprobate în cadrul Fondului european pentru investiţii strategice au o finanţare totală de 47,4 miliarde de euro şi se află în toate statele membre ale UE.

Aproximativ 461.000 de IMM-uri ar urma să beneficieze de pe urma îmbunătăţirii accesului la finanţare, ca rezultat al acordurilor sprijinite de Planul Juncker. Comisia Europeană şi Banca Europenă de Investiţii estimează că până acum Fondului european pentru investiţii strategice a sprijinit 300.000 de locuri de muncă în UE. Până în 2020 cifra ar trebui să ajungă la 700.000, noteaza agerpres.