Contractul convenit de Ion Ţiriac cu Bank Austria, înainte ca banca austriacă să fie preluată de grupul italian UniCredit, prevedea posibilitatea vânzării pachetului de acţiuni până la mijlocul lui 2015, relateaza agerpres.

UniCredit Bank Austria nu oferit informaţii cu privire la preţ şi nici nu a dat alte detalii ale tranzacţiei.

UniCredit îşi desfăşoară activitatea în regiunea CEE în mare parte prin intermediul filialei austriece Bank Austria. Grupul este prezent în 14 ţări din CEE: Azerbaidjan, Bosnia -Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina şi Ungaria. La acestea se adaugă o serie de companii de leasing din ţările baltice.

UniCredit Ţiriac Bank este una dintre principalele instituţii financiare din România, oferind servicii şi produse pentru aproximativ 600.000 de clienţi activi, prin intermediul a 188 de sucursale şi 3.350 de angajaţi.

În 2014, grupul UniCredit a realizat un profit net de două miliarde de euro, comparativ cu pierderile record de 13,96 miliarde de euro înregistrate în 2013.

Divizia din România - UniCredit Ţiriac Bank - a obţinut un profit net consolidat (pe grup) de 143,8 milioane lei (32,3 milioane euro), în 2014, iar după interesele minoritare profitul net a fost de 118 milioane lei (26,5 milioane euro).