'Investiţiile în dezvoltarea digitală sunt o prioritate pentru noi, iar în acest context aplicaţia Mobile B@nking reprezintă un vârf de lance al ofertei pentru persoane fizice. Ne dorim că această aplicaţie să ajungă să fie utilizată de cât mai mulţi dintre clienţii noştri, pentru că este un instrument util, care le face mai uşoară interacţiunea cu banca, permiţându-le să realizeze operaţiuni bancare diverse de oriunde se află şi la orice ora. Actuală oferta pentru depozite la termen şi autorizarea plăţilor prin amprenta digitală reprezintă beneficii suplimentare pe care le oferim clienţilor, din dorinţa de a le face viaţă mai uşoară', arată Septimiu Postelnicu, Şef Divizie Retail în cadrul UniCredit Bank, într-un comunicat preluat de agerpres.

Clienţii UniCredit care deţin telefoane compatibile pot opta pentru autentificarea plăţilor de până la 800 de lei (sau echivalentul în valută) prin citirea amprentei digitale, fără a mai fi necesară introducerea codului PIN. Această funcţionalitate, similară celei utilizate pentru accesarea aplicaţiei (pentru terminalele compatibile), îmbunătăţeşte experienţă utilizatorului, sporind totodată şi standardele de securitate.

Utilizatorii care constituie un depozit la termen prin Mobile sau Online B@nking primesc în plus 0,15 puncte procentuale la dobânda faţă de dobânda acordată pentru acelaşi tip de depozit deschis în sucursala. Ei pot alege durata depozitelor - de 1 luna, 3 luni, 6 luni sau 12 luni şi pot opta pentru reînnoirea automată a acestora. Pe toată perioada iniţială a fiecărui depozit, până la prima maturitate, dobânda primită de client este fixă. Depozitele se reînnoiesc automat cu dobânda de depozit în vigoare la dată prelungirii, în funcţie de suma, valută, termenul şi canalul utilizat pentru constituirea depozitului. În cazul depozitelor la termen constituite pe o perioada de minimum 6 luni şi cu opţiune de prelungire automată la maturitate, comisionul de retragere numerar prin casierie este zero, pentru retrageri efectuate la fiecare scadenţă ulterioară primei prelungiri automate. În ceea ce priveşte comisioanele de transfer prin Online sau Mobile B@nking, acestea sunt cu 75% mai mici decât cele aferente aceloraşi operaţiuni ordonate în sucursale (mai multe detalii despre oferta puteţi află accesând site-ul UniCredit).

UniCredit Bank este parte a UniCredit, grup paneuropean puternic, cu un model simplu de banca comercială şi un sistem complet de Banca Corporate şi de Investiţii, oferind bazei de clienţi o reţea unică vest-, central- şi est-europeană. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.