Potrivit unui comunicat, Dan Bucşa îl va înlocui pe Lubomir Mitov, care a demisionat din funcţie pentru a se muta la Washington DC. Dan Bucşa va fi responsabil pentru cercetarea macroeconomică a Grupului cu privire la regiunea ECE şi îşi va desfăşura activitatea la Londra. El îi va raporta lui Erik F. Nielsen, economist-şef al Grupului UniCredit.


'Suntem încântaţi că Dan Bucşa a preluat rolul de economist-şef pentru Europa Centrală şi de Est. Are o experienţă unică vastă privind regiunea ECE şi este binecunoscut clienţilor din întreaga lume care sunt interesaţi de această regiune. Suntem convinşi că, odată cu promovarea lui Dan, vom continua să avem cea mai bună activitate de cercetare pentru regiunea ECE', a declarat Erik F. Nielsen.

În ultimii cinci ani, Dan Bucşa a lucrat ca Lead CEE Economist al UniCredit în Londra. Înainte de a lucra în sectorul privat, a predat la Universitatea de Studii Economice din Bucureşti şi a lucrat în departamentul de modelare şi prognoză macroeconomică al Băncii Naţionale a României, unde a fost implicat în elaborarea cadrului de prognoză pentru ţintirea inflaţiei.

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană puternică, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii. Cu o bază de 25 milioane de clienţi, grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.