«Creditarea în lei a cunoscut o revigorare semnificativă în ultimii doi ani, în special pe segmentul împrumuturilor ipotecare. În cazul nostru, putem aproxima ca 9 din 10 credite garantate ipotecar nou-acordate sunt în moneda națională.  Ținând cont de beneficiile reale pentru clienții noștri dar și de evoluția dobânzilor de referință la nivelul pieței, am aplicat o nouă reducere a ratelor dobânzilor pentru a îi sprijini și încuraja pe cei care doresc să acceseze acest tip de finanțări », a declarat Petrișor Costin, Director Produse & Segmente Retail, UniCredit Țiriac Bank.

Reducerile de dobândă aplicate începând cu 8 septembrie 2014 sunt de până la 3,20 puncte procentuale, astfel:

Ø  Credit ipotecar/imobiliar pentru achiziție locuință – dobândă fixă în primii trei ani apoi, din anul patru, dobândă variabilă:

-          Dobânda fixă a fost redusă de la 6,53% la 4,95%. Dobânda variabilă începând cu anul patru este Robor 3M + 2% (4,41% în actualele condiții de piață)

Ø  Credit pentru aranjamente/modernizări/dezvoltări – dobândă variabilă pentru toată perioada de creditare

-          Dobânda a fost redusă de la 5,78% la 5,16% (Robor 3M + 2,75%)

Ø  Credit pentru aranjamente/modernizari/dezvoltari – dobândă fixă în primii trei ani apoi, din anul patru, dobândă variabilă:

-          Dobânda fixă a fost redusă de la 6,39% la 5,50%. Dobânda variabilă începând cu anul patru este Robor 3M + 3% (5,41% în actualele condiții de piață)

Ø  Credit pentru refinanțare Umbrella– dobândă variabilă pentru toată perioada de creditare

-          Dobânda a fost redusă de la 5,78% la 5,16% (Robor 3M + 2,75%)

Ø  Credit pentru refinanțare Umbrella – dobândă fixă în primii trei ani apoi, din anul patru, dobândă variabilă:

-          Dobânda fixă a fost redusă de la 6,39% la 5,50%. Dobânda variabilă începând cu anul patru este Robor 3M + 3% (5,41% în actualele condiții de piață)

Ø  Credit de nevoi personale cu ipotecă – dobanda variabilă pentru toată perioada de creditare

-          Dobânda a fost redusă de la 7,41% la 5,41% (Robor 3M + 3%)

Ø  Credit de nevoi personale cu ipotecă – dobândă fixă în primii trei ani apoi, din anul patru, dobândă variabilă:

-          Dobânda fixă a fost redusă de la 8,70% la 5,50%. Dobânda variabilă începând cu anul patru este Robor 3M + 3% (5,41% în actualele condiții de piață).