UniCredit Leasing precizează că a contractat, în cursul anului 2016, o linie de credit de 5 milioane euro de la Banca Europeană de Investiţii. Fondurile atrase vor fi dedicate programului Jobs for Youth, care încurajează angajarea tinerilor absolvenţi de către IMM-uri. În baza acestui program, UniCredit Leasing acordă o reducere de 1,5% faţă de dobânda standard companiilor care fac dovada angajării, colaborării sub formă de internship sau oferirii de programe de training tinerilor absolvenţi.

Produsul este disponibil pentru finanţarea în euro a proiectelor implementate în România care au ca obiect bunurile noi, pe o perioadă cuprinsă între 24 şi 60 de luni.

Costul total al fiecărui proiect în parte nu poate depăşi un milion de euro. Utilizarea produselor de creditare şi leasing financiar de către IMM-uri va servi finanţării investiţiilor în mijloace fixe şi va implica proiecte noi (bunuri noi, vehicule cu 0 km) sau modernizarea şi extinderea activităţilor existente. Sub-proiectele care vizează protecţia mediului şi cele de dimensiuni mici vor avea prioritate.

"Tranziţia tinerilor de la şcoală la muncă este o problemă inerentă. Ne dorim să contribuim la crearea de noi locuri de muncă şi credem că acordarea acestor beneficii suplimentare are un impact semnificativ în decizia angajatorilor de a crea noi oportunităţi pentru tineri", a declarat Mircea Cotigă, CEO al UniCredit Leasing Corporation IFN SA, citat de agerpres.