'Poţi să ai o bancă sănătoasă cu clienţi solizi, dacă nu mai ai lichiditate dai faliment. De acea ne-am echipat cu o rezervă confortabilă de lichidităţi în toate băncile noastre', a spus Vivaldi.

Referindu-se la situaţia diferitelor subsidiare din regiune, Carlo Vivaldi a afirmat că Bank Austria vrea să îşi vândă operaţiunile din Ucraina şi în acest sens continuă discuţiile cu mai mulţi potenţiali cumpărători, dar nu a oferit alte detalii.

În ceea ce priveşte situaţia din Rusia, care în 2014 a fost cea mai profitabilă piaţă pentru Bank Austria, Carlo Vivaldi a precizat ca aceasta evoluează peste aşteptări.

Vivaldi a mai spus că în acest moment nu există planuri concrete de achiziţii pe biroul său. "În principiu, toate ţările sunt interesante, precum cele în care vrem să creştem, cum este Cehia, sau portofoliile din România sau Turcia', a spus şeful diviziei est europene a grupului UniCredit.

În România, la începutul acestei luni UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, a anunţat că şi-a majorat participaţia pe care o deţine la divizia din România, UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac, mentioneaza agerpres.