Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au anuntat, recent, că UniCredit ar fi comunicat Guvernului german că este interesat de o eventuală fuziune cu Commerzbank. Tranzactia, care ar fi presupus un schimb de acţiuni, ar fi urma să aibă loc după finalizarea procesului de restructurare traversat în prezent cea mai mare bancă italiană, restructurare care ar urma să se încheie în 2019.

Faptul că UniCredit şi-a exprimat interesul pentru Commerzbank către Guvernul german, care deţine un pachet de 15% din acţiunile Commerzbank după ce salvat banca în perioada crizei financiare, ar pune bazele uneia din cele mai mari fuziuni transfrontaliere din Europa. Pentru moment însă este vorba de discuţii preliminare. Una din surse a precizat că şi alte grupuri şi-au exprimat interesul pentru Commerzbank.

UniCredit are o valoare de piaţă de aproximativ 40 de miliarde de euro, de aproape trei ori mai mult decât Commerzbank. O eventuală combinaţie ar crea una din cele mai mari bănci din Europa şi ar îndeplini una din dorinţele Băncii Centrale Europene privind consolidarea în sectorul bancar. In 2005, UniCredit a cumpărat banca germană HVB si a intrat pe mai multe pieţe din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România.

UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, care este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Business Integrated Solutions, aminteste agerpres.