Programul TLTRO (Targeted Long-Term Refinancing Operation), permite institutiilor bancare să împrumute bani pentru o perioadă de patru ani la costuri fixe scăzute, astfel încât să poată acorda mai multe credite, stimuland creşterea economică. Astfel, Intesa Sanpaolo a luat patru miliarde de euro, pe care le va primi in 24 septembrie.

In ceea ce priveste UniCredit , banca a împrumutat de la 7,75 miliarde de euro de la BCE si, posibil, va participa şi la urmatoarea etapă a proiectului, programata pentru luna decembrie.

Waleed El-Amir, coordonatorul portofoliului de finanţare şi investiţii globale al UniCredit, a precizat ca, inainte de a accesa alte fonduri de la BCE, institutia pe care o reprezinta va analiza evoluţia cererii pentru credite în Germania şi Austria.

Banca Centrală Europeană a anunţat joi că a împrumutat 82,6 miliarde de euro către 255 de bănci din zona euro, în cadrul noului program de credite ieftine al BCE care a fost lansat pentru a stimula acordarea de împrumuturi către întreprinderile mici şi mijlocii. In cadrul acestui program, dobânzi sunt scăzute, costul împrumuturilor fiind legat de rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare.