O decizie finală încă nu a fost adoptată, iar banca ia în considerare un preţ de 1,2-1,3 euro pentru fiecare nouă acţiune, susţin sursele. Reprezentanţii UniCredit, cel mai mare grup bancar italian în funcţie de valoarea activelor, nu au comentat informaţia. Altă sursă a anunţat că UniCredit ar putea lansa emisiunea de acţiune imediat după 9 februarie, când ar urma să fie aprobate rezultatele pe 2016.

În decembrie, UniCredit SpA a informat că emisiunea de acţiuni, menită să majoreze capitalul, ar urma să fie lansată până în iunie, iar fondurile vor ajuta la scoaterea din bilanţ a unor credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde de euro. Banca speră că, astfel, îşi va majora profiturile şi dividendele până în 2019.

De asemenea, până în 2019, UniCredit SpA va concedia încă 6.500 de angajaţi, pentru a-şi reduce costurile anuale cu 1,7 miliarde de euro, iar pentru acest an nu va plăti dividende, mentioneaza agerpres.

Sub conducerea noului său director general, francezul Jean-Pierre Mustier, UniCredit a demarat în iulie un vast program de restructurare strategică destinat îmbunătăţirii bazei sale de capital. UniCredit a obţinut peste 2,5 miliarde de euro în urma vânzării unei participaţii de 33% în banca poloneză Pekao, după ce, în octombrie, a vândut 20% din brokerul online FinecoBank cu aproximativ 550 de milioane de euro.

În 2019, UniCredit SpA ar urma să obţină un profit net de 4,7 miliarde de euro. Măsurile de restructurare vor ajuta UniCredit să ajungă la un indice de adecvare a capitalului Tier 1 de peste 12,5% până în 2019, în condiţiile în care, la finele lunii septembrie 2016, acest raport era de 10,8%. Nivelul capitalului va fi erodat suplimentar, după ce banca va vinde o mare parte din portofoliul său de credite neperformante.