UniCredit a avertizat că, dacă va fi necesar, "va analiza şi alte mijloace disponibile pentru a se asigura că drepturile şi reputaţia sa sunt protejate". Banca italiană a precizat că acţiunile sale şi ale subsidiarelor sale FinecoBank şi Bank Pekao au înregistrat "evoluţii neobişnuite ale preţului".

Miercuri, la Bursa de la Milano, titlurile UniCredit şi Fineco au scăzut fiecare cu 4%, în timp ce la Bursa de la Varşovia acţiunile Bank Pekao au înregistrat un declin de 3%. Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat, miercuri, pentru Reuters, că UniCredit ia în considerare o solicitare pentru o majorare de capital de peste cinci miliarde de euro (5,5 miliarde de dolari) şi vânzarea acţiunilor pe care încă le mai deţine la Fineco şi Pekao.

Marţi, Bloomberg News a informat că UniCredit SpA analizează posibilitatea unei vânzări de acţiuni în valoare de cinci miliarde de euro, precum şi vânzarea întregului pachet de acţiuni pe care îl deţine la banca poloneză Bank Pekao SA, citând surse din apropierea acestui dosar.

În ultima vreme, UniCredit a avut dificultăţi în a-şi consolida baza de capital pentru a respecta noile reglementări în materie, sarcina fiind îngreunată de structura complexă a băncii, cu operaţiuni în 17 ţări. La 31 martie, rata capitalului de bază de rangul 1 al UniCredit era de 10,5%, în scădere faţă de 10,7% la finele anului trecut. UniCredit are cea mai mică rată de capital de bază din rândul marilor bănci italiene, în condiţiile în care Banca Centrală Europeană cere o rată de 10% pentru 2016.

În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac, mentioneaza agerpres.