Ca parte integranta a acestui proces, in luna noiembrie UNIQA Asigurari a lansat noul produs CASCO Auto&Libertate, un produs de asigurare flexibil care poate fi adaptat necesitatilor si posibilitatilor financiare ale clientilor.


„Am dorit sa construim un nou produs CASCO, imbunatatit si mult mai flexibil, tocmai pentru a veni in intampinarea clientului cu solutia de asigurare potrivita. Clientul poate opta pentru combinatia cea mai avantajoasa in functie de situatia financiara si de gradul de protectie dorit pentru autovehiculul sau. Un alt avantaj al acestui produs este pachetul de asistenta rutiera atasat gratuit politei de asigurare, care este de un real folos in cazul nefericit al unei defectiuni.” a declarat dl. Franz Weiler, CEO UNIQA Asigurari.

Principalele beneficii ale produsului sunt:
 Produsul este unul modular, adaptabil necesitatilor de protectie ale clientilor;
 Decontarea directa in caz de dauna, in reteaua de peste 500 de service-uri auto partenere;
 Asistenta rutiera este oferita gratuit pentru autovehiculele cu masa maxima autorizata de pana la 3500 kg si numarul maxim de 9 locuri si include printre altele:
• Depanare la fata locului;
• Tractare la cel mai apropiat service sau la domiciliul clientului;
• Depozitarea autovehiculului;
• Doua nopti de cazare pentru sofer si pasageri;
• Transportul soferului si al pasagerilor catre destinatia initiala sau inapoi la domiciliu;
• Transportul unei persoane pentru recuperarea autovehiculului.

CASCO Auto&Libertate este disponibil in 3 pachete de riscuri - BASIC, DINAMIC si PREMIUM, la care se pot adauga 9 clauze suplimentare.
Pachetul BASIC se adreseaza persoanelor care nu utilizeaza foarte des autovehiculul, acoperind daunele provocate de evenimente naturale.
Pachetul DINAMIC este conceput pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor care vad autoturismul ca pe o investitie si care isi doresc sa o protejeze, acesta acoperind o gama  larga de riscuri.
Pachetul PREMIUM ofera acoperire completa, fiind foarte potrivit persoanelor care utilizeaza frecvent autoturismul.
De asemenea, in functie de necesitati, clientul poate atasa politei sale de asigurare 9 clauze suplimentare care pot extinde acoperirile sau pot micsora prima de asigurare.
Printre cele mai importante sunt:
 Furt (inclusiv pierderea sau furtul cheilor).
 Pagube produse elementelor vitrate, chiar daca nu au fost avariate si alte elemente ale autovehiculului in acelasi eveniment.
 Utilizator unic. Daca asiguratul este unicul utilizator al autovehiculului, acesta va beneficia de o reducere a primei de asigurare.
 Echipament portabil. Sunt acoperite daunele produse echipamentelor portabile (echipamente GPS, DVD-uri).