La o lună după lansarea prin care compania oferă clienţilor din 9 oraşe viteze duble de acces faţă de cele ale competiţiei, UPC anunţă disponibilitatea celui mai rapid serviciu de internet din România, Fiber Power 200 Mbps, în 5 noi oraşe - Vatra Dornei, Târgu Neamţ, Târgu Frumos, Ţăndărei, Caracal. 

“Investiţiile constante din ultimii ani au contribuit la creşterea capabilităţilor reţelei noastre, o reţea de fibră optică şi cablu coaxial care poate oferi astăzi viteze de până la 1 Gbps.  Această reţea robustă şi usor scalabilă ne permite atât oferirea de viteze superioare, precum cea de 200 Mbps, cât şi extinderea permanentă a ariei de acoperire cu servicii de internet de mare viteză. Până în decembrie 2013, vom dubla numărul oraşelor anunţate la momentul lansării şi vom oferi cel mai rapid internet din România în 18 localităţi”, declară Robert Redeleanu, Chief Marketing Officer (CMO) UPC România.

Până la sfârşitul acestui an, UPC va oferi Fiber Power 200 Mbps în 70% din aria sa de acoperire. Analizele companiei arată că la acest moment 200 Mbps reprezintă banda optimă pentru o familie, întrucât susţine activităţi online simultane, efectuate de pe diverse dispozitive (calculatoare, laptopuri, tablete). În 2012, media de utilizatori de internet fix pe casă era de 2,5 persoane.

Pe lângă disponibilitatea, în noi orase, a celui mai rapid serviciu de internet prin cablu din România, UPC anunţă şi capabilitatea reţelei sale de a oferi, în fiecare casă, viteze de până la 1 Gbps. Compania a demonstrat această capabilitate a reţelei sale în urmă cu o lună, în cadrul evenimentului de lansare Fiber Power 200 Mbps. UPC România foloseşte în prezent Eurodocsis3.0, tehnologie ce permite viteze de acces la internet de până la 1 Gbps clientilor rezidenţiali.

De la începutul anului 2013, UPC a investit semnificativ în proiecte de creştere a capabilitatii retelei şi de extindere a ariei de acoperire cu servicii de internet de mare viteză – locuitori din 18 noi oraşe se pot bucura acum de tehnologia Eurodocsis 3.0 şi servicii Fiber Power de la UPC.