Sindicaliştii de la Metrorex şi RATB au decis să suspende greva anunţată pentru luni şi marţi, după negocierile purtate la Ministerul Transporturilor.

'Greva de luni de la metrou a fost suspendată, săptămâna viitoare vom semna contractul colectiv de muncă. Şi RATB suspendă greva de solidaritate anunţată pentru ziua de marţi, între orele 4,00-16,00. În cadrul negocierilor ni s-a promis şi faptul că salariile în toate companiile subvenţionate vor fi indexate cu rata inflaţiei, de la 1 ianuarie 2014', a spus Ion Rădoi, preşedintele Uniunii Sindicatelor Lucrătorilor de la Metrou (USLM), după negocierile purtate cu Administraţia Metrorex, citat de Agerpres.

Acesta a precizat, totodată, că la negocieri a participat şi Nicuşor Marian Buică, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

'În cazul în care contractul colectiv de muncă nu va fi semnat în cursul săptămânii viitoare, este posibil să reprogramăm greva generală. În orice caz, vom anunţa în cursul săptămânii viitoare dacă greva va fi reprogramată sau conflictul de la Metrorex se va stinge', a mai spus Ion Rădoi.

Greva generală de la metrou, care trebuia să aibă loc luni, 14 octombrie, fusese anunţată iniţial pentru data de 30 septembrie, însă acţiunea de protest a fost amânată în urma negocierilor începute pe data de 18 septembrie între reprezentanţii Federaţiei din Transporturi, Transloc şi Servicii Publice 'ATU - ROMÂNIA' şi echipa guvernamentală.

'Ca urmare a negocierilor începute pe data de 18 septembrie între reprezentanţii Federaţiei din Transporturi, Transloc şi Servicii Publice 'ATU - ROMÂNIA' şi echipa guvernamentală, dar în primul rând din respect pentru cei peste 700.000 de călători care folosesc zi de zi metroul bucureştean, greva propriu-zisă de la metrou anunţată pentru data de 30 septembrie 2013 se va amâna până pe data de 14 octombrie 2013', se arăta într-un comunicat al USLM.

Aproximativ 4.000 de salariaţi din transporturi şi servicii publice din Bucureşti şi din ţară au protestat, în luna septembrie, în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi, în principal, de imposibilitatea negocierii contractelor colective de muncă.