Dacă această estimare se va confirma, Harvey va fi a noua cea mai costisitoare catastrofă naturală după 1900, subliniază experţii Centrului pentru gestionarea catastrofelor şi reducerii riscurilor tehnologice (CEDIM) de la Karlsruhe. În plus, costul total al catastrofelor naturale care au avut loc la nivel mondial în 2017 ar trece pragul de 100 de miliarde de dolari pentru al optulea an consecutiv.

Cu toate acestea, alte estimările sunt mult mai mici decât cifra avansata de experţii de la CEDIM. Astfel, grupul german de asigurări Hannover Re a evaluat daunele la trei miliarde de dolari, iar banca americană JP Morgan la 10-20 miliarde de dolari costurile pentru asiguratori. La rândul lor, experţii de risc de la firma americană de consultanţă Enki Holdings au evaluat pagubele la 30 de miliarde de dolari.

Pe plan economic, cea mai costisitoare catastrofă naturală de până acum, de 218 miliarde de dolari, rămâne seismul Tohoku din Japonia, care în anul 2011 a provocat un tsunami ce a devastat o mare parte din insula Honshu, în special centrala nucleară de la Fukushima. Urmează în ordine sesimul care a devastat provincia chineză Sichuan în 2008 (162 miliarde de dolari) şi uraganul Katrina, care în 2005 a devastat mai multe state americane şi a distrus o mare parte din oraşul New Orleans provocând pagube în valoare de 160 de miliarde de dolari.