Ochiul ciclonului se afla la acea oră la 190 de kilometri de oraşul cubanez Caibarien şi la aproximativ 480 de kilometri sud-est de Miami, în Florida (SUA), potrivit Centrului American Naţional al Uraganelor (NHC).

Conform estimarilor ONU, până la 37 de milioane de persoane ar putea fi afectate de uraganul Irma pe traiectoria sa către Florida, unde au fost deja evacuate peste 5,6 milioane de oameni. Autoritatile locale au instituit situatie de urgenta pe intreg teritoriul statului. Printre altele, au fost create 45 de centre de evacuare si 30 de adaposturi.

Intre timp, autorităţile cubaneze au evacuat şase delfini de la delfinariul de pe Cayo Guillermo, o insuliţă din nordul Cubei ameninţată de Irma. Înfăşuraţi în prosoape ude, cei şase delfini masculi din centrul "Cable Esqui" au fost pusi pe saltele de spumă asezate la bordul unui elicopter si transportati în provincia Cienfuegos (sud).

"Pentru moment, delfinii au fost plasaţi într-o piscină care le oferă condiţii de viaţă similare, dar dacă situaţia meteorologică nu va permite menţinerea lor acolo, vor fi mutaţi în piscina cu apă sărată a unui hotel din vecinatate", a detaliat seful delfinariului Cayo Guillermo, Gonzalo Carrero Escobar.