Louis Vuitton trebuie sa-si faca valizele? Kremlinul a cerut ca uriasa geanta in culorile marcii de lux, instalata in Piata Rosie, sa fie demontata, dupa ce a generat indignarea mai multor deputati rusi si internauti.

Contactat de cotidianul Le Figaro, biroul de presa al Louis Vuitton a asigurat ca nu a primit nici un ordin in acest sens din partea autoritatilor de la Moscova. In schimb, galeria comerciala rusa, Gum, partener al evenimentului, a declarat ca „edificiul va fi rapid demolat”.

Geamantanul, inalt de 9 metri si lat de 30 de metri, purtand sigla Louis Vuitton si avand montate doua benzi in culorile drapelului rus, troneaza de aproape 10 zile in centrul pietei, inscrisa de UNESCO in patrimoniul mondial al umanitatii. Prin pozitia ei, el ascunde privirii catedrala Vasili Blajenyi.

Timp de doua saptamani, ineditul imobil ar fi trebuit sa adaposteaza o expozie de genti Vuitton care au apartinut, de-a lungul timpului , diverselor celebritati. Incasarile obtinute din vanzarea bilelelor ar trebui varsate fundatii de caritate Naked Hearts, patronata de manechinul Natalia Vodianova, care se ocupa de copii cu handicap. Ce se va intampla pana la urma, ramane de vazut!