Şeful Executivului a spus că a discutat cu ministrul Transporturilor despre o problemă apărută la un tronson de autostradă, precizeaza Mediafax.

"Nu reuşim să semnăm, pe bani europeni, un tronson de autostradă în regiunea Deva pentru că n-am făcut subtraversarea pentru urşi. Probabil că pare comic, dar nu e nimic comic în chestia asta. Nu avem avizul de mediu pentru că trebuie să facem o subtraversare ecologică pentru urşi. Iubesc urşii, iubesc toate animalele, dar trebuie să facem şi autostrăzi ca oamenii să trăiască în ţara asta, să nu mai moară pe drumuri în accidente de maşină, să putem să ne dezvoltăm economic, să facem nişte lucruri ca să ne folosim ţara asta bogată, să ne-o folosim bine, păstrând în acelaşi timp cât mai mult din natură", a spus primul-ministru.

El a făcut o paralelă şi cu situaţia generată în prezent de numărul mare al câinilor maidanezi.  "Nu am câini maidanezi acasă. Nu pot să concep ideea că ne apucăm să-i măcelărim, pe de altă parte, între un copil şi un câine, da, aleg copilul", a mai spus Ponta.