Intreg Parisul sarbatoreste Valentine's Day cu mare fast. Turnul Eiffel va ofera un spectacol de lumini special, orasul este împanzit de mici boutique-uri care vand suveniruri pentru indragostiti, brutariile si cafenele servesc tot felul de produse in forma de inimioare, iar seara se încheie cu un foc de artificii.  
Daca aveti noroc de vreme buna, puteti savura un picnic sub Turnul Eiffel, sau alegeti o plimbare prin les Jardins de Luxenburg.
La numarul 172 pe bulevardul Saint Germain din Paris veti da peste Cafe de Flore, celebrul loc de întalnire pentru intelectualii lumii, ca Jean-Paul Sartre şi Emil Cioran, care aveau obiceiul sa frecventeze localul. Poate te vei aseza chiar la aceeasi masa la care si-a baut cafeaua Emil Cioran la o întalnire cu Sartre. Pe langa oamenii de cultura care si-au dat întalnire aici, povestile de amor au o pagina aparte. Merita doar săa amintim de rendez-vous-urile pe care si le dadeau Simone de Beauvoir si Jean- Paul Sartre.  Asadar, puteti alege aceasta cafenea cocheta pentru o intalnire romantica cu iz artistic.
Pentru o experienta "la inaltime", mai exact la 125 de metri deasupra pamanatului, puteti lua cina la etajul doi al Turnului Eiffel, in renumitul restaurant Jules Verne.

Indiferent de alegere, acest oras romantic va va oferi o vacanta de neuitat.  Pretul unui bilet de avion cu destinatia Paris incepe de la 140  de euro pentru un zbor low-cost, si 230 de euro pentru companiile de linie. Doua nopti de cazare, la un hotel de 4 stele din Orasul Iubirii costa aproximativ 400 de euro, camera dubla.