De asemenea, anul trecut s-a remarcat că tendinţa unora din cele mai mari companii globale de utilităţi investiţia în noi tehnologii energetice, în special în noi tehnologii de stocare. Enel, Innogy şi National Grid s-au numărat printre aceste companii. Tranzacţiile care au implicat noi tehnologii energetice (de stocare, de măsurare inteligenţă şi de încărcare a vehiculelor electrice) au totalizat 898 milioane de dolari.

Europa are parte de cea mai mare creştere anuală a valorii tranzacţiilor din 2012 până în prezent, valoarea tranzacţiilor din energie şi utilităţi atingând 51 miliarde de dolari în 2016. Activitatea tranzacţională din T4 2016 a reprezentat mai bine de jumătate din valoarea tranzacţiilor din întregul an, totalizând 27,8 miliarde de dolari.

SUA au fost în fruntea activităţii de tranzacţionare din regiune, cu o valoare a tranzacţiilor totalizând 8,2 miliarde de dolari, în T4 din 2016. Cu toate astea, creşterea ratelor dobânzilor ar putea încetini activitatea de tranzacţionare în 2017, în vreme ce impactul schimbărilor din politica energetică a acestei ţări este încă incert.

Valoarea tranzacţiilor din energie şi utilităţi în regiunea Asia-Pacific a atins 23 miliarde de dolari în T4 din 2016, de patru ori mai mult decât valoarea înregistrată în trimestrul al treilea al aceluiaşi an (5,7 miliarde de dolari).

Raportul Power transactions and trends combină tendinţele globale de tranzacţii cu evaluări şi informaţii curente legate de activele din energie şi utilităţi pentru a ajuta clienţii să ia decizii strategice informate legate de investiţiile de capital în acest sector. Acesta explorează perspectivele legate de utilităţi, investitori şi participanţii la acest sector. Analizele şi perspectivele din cadrul acestui raport se bazează pe comunicate financiare la nivel global, pe datele Mergermarket, precum şi pe angajamentele la nivel global semnate de firme membre EY, precizeaza agerpres.