"PDL? Nu, nu se rupe. Avem acţiuni foarte clare. Aţi participat o parte dintre dumneavoastră săptămâna trecută la lansarea programului pentru agricultură în Călăraşi, joi lansăm la Galaţi programul pentru mediul de afaceri, vineri, la Reşiţa, programul pentru dezvoltare durabilă. Avem treabă multă", a declarat Vasile Blaga înainte de şedinţa BPN.

Despre afirmaţiile consilierului prezidenţial Sebastian Lăzăroiu potrivit cărora o parte din susţinătorii Elenei Udrea ar pleca din PDL pentru a forma Partidul Popular, Blaga a spus: "Dumneavoastră îl mai băgaţi în seamă pe Albă ca Zăpada ? Ce s-a adeverit din pronosticurile făcute de dânsul în ultimii trei-patru ani de zile ?".

Întrebat dacă a purtat totuşi discuţii cu democrat-liberalii care au lăsat să se înţeleagă că ar vrea să părăsească PDL, Vasile Blaga a confirmat că au existat astfel de convorbiri.

"Discuţii am avut, o să am şi astăzi (luni - n.r.) cu grupul parlamentar din Cameră, cu cel de la Senat am în fiecare săptămână. Sunt discuţii normale între colegi", a afirmat Blaga. El a adăugat că în acest moment nu vede necesară excluderea unor membri din partid, întrebat în acest sens.

"Dacă cineva din partid îl va sabota, avem un Statut, un program politic de dus la îndeplinire. Sper să nu ajungem în această situaţie", a mai declarat preşedintele PDL, citat de Agerpres in pagina electronica.