Vasile Blaga a spus, într-o conferinţă de presă, că nu se teme de eventuale trădări la congres din partea celor care îi susţin moţiunea, precizând că oamenii vor judeca singuri în cabina de vot. "Mă tem doar de Dumnezeu, n-am nici o emoţie, oamenii vor judeca singuri", a declarat Vasile Blaga, citat de Mediafax.
  
El a adăugat că, la Convenţia Naţională, delegaţii se vor putea exprima liber şi cinstit în cabina de vot, "fără camere de luat vederi sau telefoane mobile". "Eu nu fac parte dintr-un partid în care să spun: dacă nu mă alegeţi, mai văd dacă rămân. Din partid plec într-un singur loc: acasă", a spus Vasile Blaga.
  
Totodată, liderul PDL nu crede că democrat-liberalii care iubesc partidul îl vor părăsi după Convenţia din 23 martie. "Sigur, există colegi care cunosc partidul doar de când PDL a intrat la putere. Eu cred că şi ei ţin la PDL. După Convenţia din 2001 au plecat jumătate, dar partidul nu s-a rupt. Şi au plecat atunci oameni inclusiv din fruntea partidului, precum Alexandru Sassu sau Bogdan Niculescu Duvăz", a afirmat Blaga.
  
Întrebat dacă îi va adresa o invitaţie la congres preşedintelui Traian Băsescu, liderul PDL Vasile Blaga a spus că, potrivit Statutului PDL, doar comisia de organizare a Convenţiei naţionale o poate face. "Nu eu adresez invitaţia preşedintelui Traian Băsescu, ci comisia de organizare a convenţiei naţionale, aceasta este prevederea statutară. Nu am nimic împotrivă ca preşedintele să participe la Convenţie", a spus liderul democrat-liberalilor.
  
Vasile Blaga a avut sâmbătă o întâlnire cu membrii PDL Iaşi, cărora le-a prezentat moţiunea cu care va candida la şefia partidului, la reuniune fiind prezenţi câteva sute de democrat-liberali din judeţ.