Melanie Griffith, Britney Spears sau Russell Crowe sunt printre cei care îi cred pe cuvânt pe producătorii medicamentelor ce promit pierderea rapidă a kilogramelor în plus. Britney Spears a reuşit în sfârşit să slăbească cele 7 kilograme cu care rămăsese după a doua sarcină, dar numai după ce a trecut la o dietă sănătoasă, din care a exclus complet zahărul (chiar şi fructele sau sucul de fructe, excepţie făcând avocado). A renunţat astfel la vechile obiceiuri – pastilele de slăbit şi laxativele, de care se declara dependentă. Dar atunci mesele ei constau în hamburgeri, cartofi prăjiţi si celebrul ei favorit, Frapuccino, cafea cu multă frişcă, fără de care nu apărea niciodată în fotografiile paparazzilor.

 
Prezentatoarea TV Simona Gherghe a trecut anul trecut printr-o experienţă traumatizantă, după ce s-a întors din vacanţă cu câteva kilograme în plus. "Vara trecută m-am întors din vacanţă cu 52 de kilograme. Mult! Şi atunci am căutat să slăbesc. Nu vreau să mă judece lumea şi cred că mama se va supăra, dar o spun. Am luat pastile de slăbit. Am slăbit şapte kilograme în timp foarte scurt, dar mi-am dat organismul peste cap! A fost o furtună în corpul meu. Mi-era rău, aveam probleme cu inima. Nu recomand nimănui! Pe ambalaj scria că sunt pastile pe bază de plante. Dar ce mi s-a întâmplat mie nu doresc nimănui! Am avut cam două luni în care mi-a fost foarte rău, am ţinut emisia cu greutate, cu probleme. E o lecţie din care am învăţat. Repet, nu recomand pastilele nimănui. Sunt minciuni! Dacă vreau să slăbesc, am grijă să mănânc sănătos şi să fac sport. Oricum eu făceam sport, mergeam de trei ori pe săptămână la tenis... A fost o prostie ce am făcut" a mărturisit recent Simona pentru adpm.ro.
 
Tot anul trecut a povestit şi cântăreaţa Giulia Nahmany despre propria confruntare cu mirajul pilulelor de slăbit. Ea a dezvaluit că a slăbit 15 kilograme în acest fel, dar a realizat ce efecte are tratamentul când era prea târziu.  Ea le-a avertizat pe doritoare că pilulele de slăbit sunt nocive: "Este absolut îngrozitor, îţi taie pofta de mâncare, începi să ai ameţeli. Eram la o emisiune şi simţeam că efectiv leşin, era să fac stop cardiac", a declarat artista în timpul unei emisiuni televizate.
 
Andreea Marin a încercat pastilele de slăbit o singură dată: "O singură dată în viaţă am făcut prostia să folosesc pastile de slăbit, dar mi-am dat organismul peste cap. Pastilele te slăbesc doar pentru moment. Recomand dietele sănătoare, nu prin înfometare. Am slăbit mergând la nutriţionist, făcând sport, mergând pe calea naturală, pentru ca pastilele nu te ajută. Nimic din ce e bun nu se obţine uşor în viaţă", a declarat vedeta la "Poveştiri adevărate".