In doua dintre ultimele sesiuni de tranzactionare pe Wall Street, titlul GoPro a pierdut 22% dupa publicarea unor rezultate financiare dezastruoase. Vineri, el a atins cea mai coborata valoare din istorie, de 11,46 dolari. Departe, foarte departe de cei 93 de dolari din octombrie 2014! La inceputul lunii august, actiunea inca mai costa 60 de dolari. In mai putin de cinci luni, ea s-a depreciat cu peste 80%.

Fabricanul de mini-camere nu este insa singurul care a cunoscut sapte zile de cosmar. Toate valorile tehnolgice au afisat un puternic recul pe pietele americane. Intr-o saptaman, Nasdac a acuzat o cadere de 3,34%. Luni, 11 inauarie, el a punctat a opta sedinta consecutiva pe rosu, ceea ce nu s-a mai intamplat din 2008, in plina criza financiara.

De la inceputul anului, Nasdaq a pierdut 10,36%. O miscare care nu a iertat pe nimeni. Toti greii indicelui cu dominanta tehnologica au inregistrat caderi: 7,72% pentru Apple, 8,09% pentru Microsoft, 8,86% pentru Google, 9,26% pentru Facebook, 15,64% pentru Amazon.

Pe fondul neincrederii care domneste pe Wall Street, investitorii fug de aceste actiune considerate, acum, supraevaluate. "Sunt considerabil mai sceptici in privinta acestor societati, in special a celor care nu sunt intotdeauna rentabile", a explicat Kathleen Smith, de la Renaissance Capital. In opinia lor, pietele si-au pierdut, pur si simplu, rabdarea, in timp frumoasele promisiuni intarzie sa se concretizeze.