"Guvernul din Venezuela a anunţat că va angaja acţiuni legale adecvate după această publicare, care nu poate fi reparată de scuzele modeste ale prezentate de compania de presă (El Pais) cititorilor săi", a apreciat ministrul Comunicaţiilor Ernesto Villegas, într-un comunicat.

Cotidianul spaniol El Pais a publicat joi, pe prima pagină, o fotografie a unui pacient intubat, pe patul de spital, prezentat ca fiind Hugo Chavez, imagine care s-a dovedit a fi un fals, potrivit conducerii publicaţiei, care a oprit imediat distribuirea ziarului şi a scos fotografia de pe site.Potrivit AFP, fotografia a rămas timp de aproximativ 30 de minute pe pagina de deschidere a site-ului cotidianului El Pais.

"El Pais le cere scuze cititorilor pentru prejudiciul provocat şi a deschis o anchetă pentru a determina circumstanţele în care s-a produs incidentul şi greşelile care au putut fi făcute în verificarea fotografiei", se arată pe site-ul publicaţiei.

Potrivit cotidianului, imaginea a fost furnizată de agenţia de presă Gtres Online, specializată în ştiri mondene, care a prezentat-o ca fiind a lui Hugo Chavez, spitalizat de o lună şi jumătate în Cuba, după ce cancerul de care suferea a recidivat. Informaţiile despre starea de sănătate a acestuia sunt ţinute secrete în ţara sa, lăsând loc de speculaţii în ceea ce priveşte şansele sale de supravieţuire, noteaza Mediafax in editia electronica.