Grupul Medicover a prezentat primul raport financiar interimar ca entitate listată la bursă şi a raportat o creştere a veniturilor consolidate de 17,8% în prima jumătate a lui 2017 faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, la 283,5 milioane de euro, în contextul evoluţiei favorabile a pieţelor din Polonia şi România.

În prima jumătate a anului, divizia de servicii medicale a grupului (reprezentată în România de clinicile şi spitalul Medicover România) a înregistrat o creştere a veniturilor de 15,1%, până la 137,8 milioane de euro. Condiţiile favorabile de pe piaţa muncii, împreună cu dezvoltarea economică importantă susţin dezvoltarea la nivel regional şi veniturile din serviciile medicale achiziţionate de angajatori, care reprezintă aproximativ două treimi din creşterea înregistrată. Business-ul de servicii achiziţionate de persoane fizice din Polonia şi România se dezvoltă mai rapid, dar pornind de la o bază mai redusă, şi a generat o treime din creştere.

De asemenea, în prima jumătate a anului, divizia de servicii de diagnostic (reprezentată în România de Synevo) a înregistrat venituri mai mari cu 20,6%, de 150,6 milioane de euro. Volumul testelor de laborator a crescut cu 12,5%, la 63 milioane. În prezent, pieţele principale ale Medicover sunt Polonia, Germania, România şi Ucraina.

Medicover România este prezentă de peste 21 de ani pe piaţa serviciilor de sănătate private şi dispune de o reţ ea de 25 de clinici în Bucureşti şi în ţară (Timişoara, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Ploieşti, Braşov, Galaţi, Piteşti, Năvodari, Eforie Nord) şi un spital generalist în Capitală, noteaza agerpres.