Silvio Berlusconi şi fosta soţie Veronica Lario au încheiat, printr-o sentinţă pronunţată zilele trecute, "partajul neconsensual", fostul premier italian fiind obligat să îi plătească fostei partenere de viaţă 36 de milioane de euro pe an, aproximativ 100.000 de euro pe zi.

Tribunalul din Milano a decis ca Veronica Lario să primească aproximativ trei milioane de euro pe lună (100.000 de euro pe zi), cuantumul indemnizaţiei ridicându-se la 36 de milioane de euro pe an, iar Silvio Berlusconi va păstra întregul patrimoniu imobiliar, inclusiv Vila Arcore, estimată la 78 de milioane de euro şi situată în localitatea Macherio (provincia Monza, o zonă de lux la periferia nordică a oraşului Milano), scrie Corriere della Sera, citat de Mediafax. 

Sentinţa Tribunalului din Milano a fost dată, în mare secret, chiar în prima zi de Crăciun, iar presa italiană a aflat-o vineri.

Indemnizaţia anuală de 36 de milioane de euro a fost decisă conform criteriilor fixate de Articolul 156 al Codului Civil italian, care prevede menţinerea unui nivel de trai similar celui din timpul căsătoriei. Cei doi foşti soţi au renunţat să mai solicite "daune morale pentru vinovăţie".