Viasat Group, unul principalii furnizori europeni de soluţii telematice de management al flotelor auto, a achiziţionat recent un pachet majoritar reprezentând 55% din acţiunile companiei Cefin Systems România şi vrea să îşi extindă afacerile pe piaţa autohtonă în domeniul soluţiilor GPS pentru companiile de asigurări, au anunţat marţi reprezentanţii celor două companii.

Internaţionalizarea Viasat Group a început în 2013, odată cu crearea Viasat Servicios Telemáticos în Spania şi a continuat în 2014 cu achiziţionarea a 70% din Enigma Vehicle Systems Limited, lider pe piaţa de soluţii telematice din Marea Britanie.

Viasat Group a realizat în 2014 o cifră de afaceri de 45 milioane euro şi un profit operaţional de 12 milioane euro, a precizat vicepreşedintele Viasat Group, Massimo Getto. Grupul a înregistrat aproximativ 600.000 de dispozitive de monitorizare instalate pe autovehicule.

Achiziţia pachetului de acţiuni de către Viasat Group Italia de la Cefin Systems România a fost gestionată de Nash Advisory, companie care a coordonat acţiuni similare în numele Viasat şi în Spania şi Regatul Unit.

Cefin Systems România oferă servicii integrate bazate pe tehnologie GPS care permit o gestiune precisă a flotelor auto. Soluţia este adecvată mai multor domenii, precum transport, distribuţie, construcţii, servicii, vânzări. Viasat Group Italia activează pe piaţa soluţiilor telematice din anul 1974, fiind prezent în ţări precum Italia, Anglia, Spania şi România. Produsele Viasat Group se adresează unor domenii precum security, asigurări şi gestiune flote.