Este ca si cum un puternic taifun s-au fi abatut asupra acestei zone din Austria, luand casa cu totul si asezand-o cu fundatia in sus. Dar nu, imobilul constituie un punct de atractie pentru turistii cu simtul umorului. Toata mobila, obiectele de decor, totul este invers, chiar masina din parcare este cu rotile in sus. Vizitatorii sunt invitati sa patrunda in locuinta pe geam pentru a privi cum frigiderul atarna in aer si cum jucariile din camera copiilor sunt imprastiate pe podea.

   

Si in China a fost construita o astfel de casa anapoda. Este situata intr-un sat la sud de Shanghai, unde ciudateniile arhitecturale au devenit ceva normal. Cladirea are etaj si trei camere, iar totul este altfel. Adica fotoliul se afla pe tavan, langa masa. Chiar si draperiile de la ferestre cad, oarecum, de jos in sus.

Pe insula Mallorca poate fi vazut un muzeu unic: casa-muzeu Kathmandu. Constructia a fost realizata in stilul unui templu tibetan. In interior exista sapte incaperi diferite, unde vizitatorii pot efecuta excursii virtuale in lumea de basm si legende a Himalayei.

In iulie 2010, in orasul german Putbus a fost deschisa o casa cu tavanul in jos. Imobilul are 10 metri inaltime si este asezata pe pamant doar pe partea ingusta a acoperisului. Fundamentul casei a devenit un fel de terasa.

Pentru a asigura stabilitate cladirii, ea a fost "imbracata" intr-o carcasa de otel de 35 de tone. Costurile de constructie s-au ridicat la 300.000 de euro. Casa este complet mobilata, dispune de trei camere si o bucatarie, iar iarna se incalzeste pentru a permite vizitarea ei pe parcursului unui an intreg.

Ne aflam in Austria, iar fotografia reprezinta "Casa vrajitoarelor". Pentru a ajunge aici vizitatorii trebuie sa urce "Scara vrajitoarelor" si sa rezolve, pe drum, 7 ghicitori.