Osborne a explicat că vrea să construiască "o economie supercompetitivă", cu taxe scăzute pentru mediul de afaceri şi orientată global. Ministrul britanic de Finanţe nu a specificat când va fi redusă taxa pe corporaţii sub 15%. Bugetul pe acest an, anunţat în martie, include o reducere a taxei pe corporaţii la 17% până în 2020.

Media taxei pe corporaţii este de aproximativ 25% în statele din Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD). Cele 34 de state membre OECD deţin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerţul mondial şi 20% din populaţia lumii.

Anterior, Osborne a afirmat că a abandonat obiectivul de a reveni pe excedent bugetar până în 2020, adaugand, totodata, ca Marea Britanie trebuie să fie "realistă privind obţinerea unui excedent bugetar până la sfârşitul deceniului". Economia britanică arată "semne clare" de şoc după votul pentru ieşirea ţării din UE, a avertizat Osborne.

"Trebuie să furnizăm credibilitate fiscală, continuând măsurile dure pentru reducerea deficitului, în timp ce trebuie să fim realişti în privinţa obţinerii unui excedent bugetar până la sfârşitul deceniului. Exact acesta este scopul reglementărilor noastre fiscale", a continuat acesta, relateaza agerpres.