Sarmantul Mussolini

Ducele a facut un titlu de glorie din glorificarea fizicului sau atletic si a iubitelor sale. Relatii numeroase, dar de scurta durata. Totusi, in viata acestui Don Juan misogin, multe dintre amantele lui au avut o influenta dicisiva, chiar daca dictatorul a negat intotdeauna acest lucru.

Hitler, un abstinent

Cel mai mare criminal al secolului 20 nu a fost un romantic. Pentru prima data, s-a indragostit la 36 de ani de nepoata lui, Angelika Raubal, supranumita Geli si care, la acea data avea 17 ani. Relatia lor a ramas strict platonica, iar tanara si-a pus capat zilelor in 1931. Ulterior, Hitler s-a casatorit cu Eva Braun si a murit fara urmasi. Nu se stie cu certitudine daca mariajul s-a consumat vreodata.

Mao, un bulimic

Patru sotii, mai multe concubine si zeci de amante trecatoare. Lui Mao i-au placut femeile. Marelui Timonier i-a placut, de asemenea, sa manipuleze oamenii din jurul sau. Jiang Qing, a patra lui sotie, cu un rol politic important in momentul revolutiei culturale, declara, printre altele: "Am fost cainele lui Mao. Daca imi spunea sa musc, muscam".

Stalin, un vaduv neconsolat

Fara indoiala, politia a fost marea dragoste a lui Stalin. Totusi, el a avut doua sotii. Prima a decedat in 1907, rapusa de boala. A doua, cu care s-a casatorit in 1919, s-a sinucis in 1932. Un gest pe care Stalin nu l-a inteles niciodata. Pana la moarte, dicatorul, care, se spune, a mai avut cateva relatii pasagere, a pastrat fotografia celei de-a doua sotii in camera sa.